A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!
 
A KAATSU története
 

Lehet, hogy néhányan már hallották ezt a kifejezést, de valószínű, hogy sokan még nem találkoztak vele. A KAATSU jelentése ‘további nyomás’.

 

Az eszköz és az edzésmódszer is Japánból származik. Közel 40 éve fejlesztik az eszközt, korszerűsítése, az általa elért eredmények tudományos kutatása, vizsgálata a mai napig folyamatos.

 

Japánban naponta több mint 300.000 kezelést illetve edzést végeznek vele. Számos területen alkalmazható: rehabilitációban, idős, beteg emberek állapotának fenntartásában, műtétek előtti/utáni kezelések részeként, bizonyos betegségek kiegészítő kezeléseként, az átlagemberek fittségének megőrzésére, továbbá élsportolók sportspecifikus edzéséhez, sérülésük esetén a gyorsabb felépülésük elősegítéséhez.

 
Hogyan működik a KAATSU?
 

Az eszköz felhelyezésével a vénás visszaáramlást mérsékeljük, és itt fontos kiemelni, hogy NEM elszorításról beszélünk. Alacsony intenzitású edzés során elsősorban az úgynevezett lassú rostok dolgoznak. A véráramlás mérséklésével csökken az elérhető oxigén mennyisége a lassú rostok számára, így a munkavégzés fenntartása miatt a gyors rostok is aktivizálódnak. A véráramlás mérséklés következményeként az egyszerű, könnyű gyakorlatok kivitelezése egyre nehezebbé, vagy éppen fenntarthatatlanná válik. „Bukásig” való edzésnek is hívjuk. Rövid idő alatt felborul a homeosztázis a dolgozó izmokban, a tejsav és egyéb metabolikus anyagok felszaporodása miatt. A központi idegrendszer érzékeli az izmokban történt „rombolást”, és azonnal beindítja a helyreállító, gyógyító folyamatokat. Az izmokban történt „károsodás” minimális, így az eredeti működés gyorsan helyreáll. Illetve a fent leírtak miatt a fehérjeszintézis is megemelkedik, ami lehetővé teszi az izomzat gyors fejlődését, erősödését. Minimális mechanikai, és nagy metabolikus stresszel hatékony, és gyors izomnövekedést érhetünk el.

 
A KAATSU hatásai
 
  • fokozza az izomerőt
  • biztonságos, és hatékony módszer a sportspecifikus erő növelésére
  • növeli az állóképességet
  • fokozott növekedési hormonszint elérése természetes módon
  • javítja a gyorsaságot és a reakcióidőt
  • gyorsabb felépülést tesz lehetővé a sérülések után
  • teljes szív- és érrendszer „edzése”
  • elősegíti a gyorsabb regenerációt az edzések után
 

Oszd meg ismerőseiddel!

Hírlevél feliratkozás

Sokszor sokatoknak van kérdése edzéssel kapcsolatban. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kaphass még több információt programjainkról, edzéseinkről.

feliratkozás
Kószfit Crossgym