A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!
K-Active Kinesio taping
 

Az eredeti kineziológiai tape célja az, hogy kihasználja a szervezet saját öngyógyító folyamatait. Fő kiindulási pontja a bőr és az izomzat neuronális- és energetikai rendszerei. A felhelyezés alapelvei a kineziológián alapulnak, ami a terápia alapja. A szalagok vastagsága, súlya és elaszticitása a bőrhöz hasonló, ezért felhelyezve szinte eggyé válik a bőrrel. A különféle ragasztási technikákkal különböző problémákat orvosolhatunk. Használatával javul a szenzomotorika, nő a mozgástartomány a fájdalmas, beszűkült mozgású ízületekben, javul a kapillárisok funkciója, az adott terület nyirok-, és vérkeringése, javítja az izomfunkciókat, aktiválja az endogén rendszert. Egy adott terület tehermentesítésével gyorsítható a gyógyulási folyamat, mialatt a kötés a mozgást nem akadályozza, hanem épp ellenkezőleg, segíti azt. Az ízületi funkciók segítését proprioceptív stimulációval, funkcionális korrektúrával, passzív támogatással, mechanikus korrektúrával és fájdalomcsillapítással érhetjük el.

 

A tape felhelyezése, a probléma típusától függően kiválasztott ragasztási technikával és az anatómiai képletek nagyfokú ismeretével lesz sikeres.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Hírlevél feliratkozás

Sokszor sokatoknak van kérdése edzéssel kapcsolatban. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kaphass még több információt programjainkról, edzéseinkről.

feliratkozás
Kószfit Crossgym