A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!

Kids Smart Gymnastics

KSG – azaz Kid’s Smart Gymnastics

 

A Kid’s Smart Gymnastics egy alulról szerveződő igényből született, „Okosító mozgás”.

 

Egyre több a Sajátos Nevelési Igényű gyermek. Nehezen birkóznak meg az iskola magas elvárásaival és követelményrendszerével.
Elakadnak a tanulásban. Viselkedési, írás, olvasás, számolás, mozgás problémák …

 

Sportolók, akik nem tudnak továbblépni a saját sportágunkban, akár felnőttként is, mert alapvető mozgásminták hiányoznak.

 

A KSG kifejezetten az idegrendszeri érés folyamatát követi. Rendszert alkotva, lépcsőzetesen modellezi és használja a csecsemő és gyermekkor mozgásmintákat. Ellensúly igyekszik lenni, a mai gyerekeknél, akik már nem nagyon mozognak, keveset futkároznak, nem másznak fára, ellenben sokat ülnek. A szükséges és életkori sajátosságoknak megfelelő mozgás hiányában az idegrendszer érése sem lesz optimális, nem alakulnak ki az idegpályák rendesen így írás, olvasás, beszéd hiányosságok lehetnek.

 

Mozogj, hogy okosabb lehess!

 

Az edzések játékosak és barátságosak, 30- 45 min. Heti 2-5 alkalom. Látható fejlődést biztosítva a motoros képességeknek. Önálló tréningként 3-8 éves korig javasolt, esetleg 8- 12 évig is nyugodtan folytatható.

 

Felnőtteknél a mozgás minták megerősítésére, a kimaradt minták megtanulására koncentrálhatunk.

 

Cél: az idegrendszeri érés, mozgás általi, játékos fejlődésének segítése, az iskola érettség elérése érdekében. Egyszerű írás, olvasás, számolási nehézségek korrekciója.

 

Nagyobb hiányosságok felismerése - nem megfelelő mozgás és idegrendszeri fejlődés.

 

Későbbi sportmozgások, magas szintű előkészítése akár hobbi, akár élsportra. Csak meglévő és jó általános képességekre lehet, magas szintű sport specifikus képességeket építeni.

 

A Kid’s Smart Gymnastics kiválóan felhasználható önálló csoportok indítására, vagy bármilyen más sportok előkészítése, kiegészítéseként. Feladatai a felnőtt képzésbe integrálva játékosan használhatóak a bemelegítésben, levezetésben, fejlesztésben, kondicionálásban.

 

Hogyan született a KSG?

 

Sztefanovics József 10 évnyi Alapozó mozgásterapeuta gyakorlata, és napi szintű iskolai munkája, több száz SNI-is gyermekkel kiváló kiindulási alap volt. További olvasmányok és tanulmányok- CK- FMS, SFG Team Leader végzettségek és több mint 30 éves Karate gyakorlás és oktatás segítette mindezt. Búzás Gábor 10 éves gyógypedagógia és 6 éves óvoda oktatói gyakorlatával egészítette mindezt ki, és 20 éves karate gyakorlással, oktatással.

 

A Kid’s Smart Gymnastics ezen kívül alapelveket merít és ötvöz a gyermek jóga, a StrongFirst és a DNS rendszerekből.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Hírlevél feliratkozás

Sokszor sokatoknak van kérdése edzéssel kapcsolatban. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kaphass még több információt programjainkról, edzéseinkről.

feliratkozás
Kószfit Crossgym