A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek OK!

Személyi edzés

Személyi edzés keretein belül, a kliensemmel való első találkozáskor meghatározásra kerülnek az elérni kívánt célok és igények. Ezt követően, időpont egyeztetés után az első alkalommal elvégzünk egy Funkcionális Mozgásminta-szűrést, amely azt a célt szolgálja, hogy vendégem is, és én is kapjak egy térképet arról, áll-e fent potenciális kockázat, ha az egyén mozgásmintája korlátozott vagy elváltozásokat mutat. A hagyományos edzések során ezek a jellegzetességek gyakran rejtve maradnak. A szűrő alkalmas a sportági felmérések finomítására is. Javítja a funkcionális sportteljesítményt, azonosítja a fizikai aránytalanságokat, mert e teszt segítségével egyrészt programozható a közös edzésprogram és az egyszerű javító gyakorlatok segítségével rehabilitáljuk az aránytalanságokat, megerősítjük a gyenge láncszemeket, amelyek leginkább az ülőmunka végzése és a mozgásszegény életmód során alakulnak ki.


 

A szűrés elvégzése és kiértékelése után egy bemelegítő gyakorlat, technika kerül meghatározásra (10 perces kardió gépes bemelegítés, külön kiemelve a technikai elvárásokat), amely azt a célt szolgálja, hogy a vendég már egy bemelegített állapotban kezdhesse meg a személyre szabott edzésprogramját.


 

Az edzések során folyamatosan tanítom a „hengerezés” alaptechnikáit is, amely az izompólyákra ható „masszázzsal” van pozitív hatással. Az izmokban, izompólyákban és kötőszöveti állományokban kialakult feszültségek oldása mellett visszanyerhető az izom aktivitása és teljesítőképessége, csökkenti a stressz mértékét, a sérülések kockázatát és könnyebben regenerálja testünk.


 

Mivel minden kliens más adottságokkal rendelkezik, ezért fontos, hogy egyénre szabott edzésprogramot határozzunk meg számukra, amely mérhető, látványos és kiemelkedő eredményeket hoz. Az edzésprogram első 8 hete leginkább a hiányosságok, gyenge láncszemek és aránytalanságok kijavításával, technikák és helyes mozgásminták betanításával történik, a folyamatos edzői kontroll mellett. A legfontosabb számomra, hogy a kliens az adott mozgásmintákat a legalaposabban és a legmegfelelőbben sajátítsa el. Ezt később a mindennapi életében is kamatoztatni tudja, hiszen egy nagyon jó és biztonságos alapkészség megszerzése után a fejlődés garantáltan folyamatos. A megfelelő alapok megszerzésével a folyamatos fejlődés biztosított, hiszen nem mindegy, hogy az edzések mennyi energia befektetéssel járnak, mennyi idő alatt kívánjuk a célunkat elérni és újabbakat meghatározni.


 

Aki a Kaatsu®, véráram-mérsékléses edzésmódszert választja, garantáltan kiemelkedő eredményeket fog elérni, legyen szó rehabilitációról, erőfejlesztésről, sérülés utáni állapot helyreállításáról, állóképesség növeléséről, testsúlycsökkentésről. Ez pedig nem más, mint a hazánkban és Európában 2015. december óta megjelent gyors, biztonságos módszer Japánból, amellyel minimális edzésterhelés mellett a nagy súlyos edzéshez hasonlítható erő és testkompozíció változást lehet elérni. Itt a bemelegítés és maga az edzésprogram is maximális 50 perc alatt megtörténik, a kliens mégis úgy fogja érzékelni, hogy egy nagysúlyos 1,5-2 órás edzésen vett részt. A bemelegítés során a Kaatsu® egy 8 ciklusból álló (20 másodperc nyomás alatt tartott és 5 másodpercre leengedett mandzsetta) programot hajt végre. Az edzés során első körben a vendég felkarjainak proximális (törzshöz közeli) részén van fent oldalanként 1-1 mandzsetta, amelyet a Kaatsu® készülék sűrített levegővel fúj fel, az edző által meghatározott „nyomásra” és ennek megfelelő gyakorlatokat kell végezni súlyok nélkül. A vénás visszaáramlás mérséklésével így nem csak nagyobb és jobb teljesítményt érünk el, hanem egyből már a sérült területekre gyakorolt rehabilitációs, öngyógyító folyamatokat is beindítjuk a saját szervezetünkben. Ezután következik az alsó végtagok edzése, szintén proximális területre felhelyezett mandzsettákkal és a 8 ciklusos bemelegítéssel. Az alsó és felső végtagok esetében is maximum 3-4 gyakorlatot végzünk minimális ellenállással (gumikötél) vagy súlyokkal (eddig alkalmazott súlyok maximum 20 %-a). Felkarok esetén az edzés időtartama 15 perc, míg alsó végtagoknál 20 perc lehet maximálisan! Itt is a kívánt célterület meghatározása után szabjuk meg a gyakorlatokat, edzésterhelést és intenzitást! Ha sérülés utáni rehabilitációról beszélünk, a regenerációs időt lefelezhetjük vagy akár adott esetben már leharmadolhatjuk is ezen eszköz segítségével!


 

Bármelyik típusát is választja a vendég, kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk a személyes fejlődésre, a kiemelt és célzott programokra, amelyeket mikro és makrociklusokra bontva határozunk meg.

Oszd meg ismerőseiddel!

Hírlevél feliratkozás

Sokszor sokatoknak van kérdése edzéssel kapcsolatban. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből kaphass még több információt programjainkról, edzéseinkről.

feliratkozás
Kószfit Crossgym